Πασιέντζα Πυραμίδα

Μπορείτε να παίξετε αρκετά παιχνίδια με κάρτες και ένα από αυτά είναι η Πασιέντζα Πυραμίδα. Αυτό είναι επίσης ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες να παίξετε όπως και η Πασιέντζα Freecell. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να διαχειριστείτε τον πίνακα ή τη στοίβα σε μορφή πυραμίδας αντί για ευθεία γραμμή. Διαβάστε τις λεπτομέρειες παρακάτω πριν αρχίσετε αυτό το παιχνίδι με κάρτες.

Περί Πασιέντζας Πυραμίδας

Η Πασιέντζα Πυραμίδας είναι ένα παιχνίδι με κάρτες όπου ο παίκτης δημιουργεί μια πυραμίδα από 28 κάρτες. Ο στόχος είναι να αφαιρέσετε όλες τις κάρτες από την πυραμίδα. Ο τρόπος για να αφαιρέσετε τις κάρτες είναι να αφαιρέσετε ένα ζεύγος καρτών που έχουν συνολική τιμή 13. Για παράδειγμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα 8-καρδιές και την κάρτα 5-καρδιές επειδή ο συνολικός αριθμός είναι 13. Αν δεν υπάρχει κάρτα για αφαίρεση από την πυραμίδα, μπορείτε να ανοίξετε μια κάρτα από τη στοιβαρή κάρτα και να βρείτε το ζεύγος.

Πώς να Παίξετε την Πασιέντζα Πυραμίδας;

Αυτό το παιχνίδι με κάρτες χρησιμοποιεί ένα τυπικό τράπουλο 52 καρτών. Αφού ανακατέψετε τις κάρτες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πυραμίδα από τις κάρτες. Αρχίστε ανοίγοντας μια κάρτα ως την κορυφή της πυραμίδας. Ανοίξτε άλλες δύο κάρτες και τοποθετήστε τις κάτω από την πρώτη κάρτα και έτσι συνεχίστε, μέχρι να δημιουργηθεί μια πυραμίδα. Η πυραμίδα χρησιμοποιεί μόνο 28 κάρτες. Το υπόλοιπο των καρτών το κρατάτε κλειστό, καθώς τις χρειάζεστε ακόμα. Δεύτερον, βρείτε ένα ζεύγος καρτών με τιμή 13 από την πρώτη σειρά. Τρίτον, αφαιρέστε τις κάρτες και βρείτε άλλες κάρτες με την ίδια τιμή και επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθούν όλες οι κάρτες. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τις κάρτες στην πυραμίδα, ανοίξτε τις υπόλοιπες κάρτες από τη στοιβαρή κάρτα.

Οι Κανόνες της Πασιέντζας Πυραμίδας

Πρέπει να κατανοήσετε τον κανόνα πριν παίξετε την Πασιέντζα Πυραμίδα. Ο κανόνας αφορά την αξία των καρτών. Ο αριθμός στις κάρτες είναι η αξία της κάρτας ίδια κατ' εξαίρεση των ειδικών καρτών όπως ο Άσσος, ο Βαλές, η Βασίλισσα και ο Βασιλιάς. Η αξία του Άσσου είναι 1, ενώ ο Βαλές έχει αξία 11, η Βασίλισσα 12 και ο Βασιλιάς 13. Επιπλέον, αν ανοίξετε τη στοιβαρή κάρτα και βρείτε ένα ζεύγος καρτών με τιμή 13, μπορείτε επίσης να το αφαιρέσετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο τις ανοιχτές κάρτες. Εάν οι κάρτες είναι κλειστές από άλλες κάρτες, σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις αφαιρέσετε ακόμα κι αν βρείτε το ζεύγος.

Ο Τρόπος Νίκης στην Πασιέντζα Πυραμίδας

Πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις κάρτες, είτε από το παιχνίδι Πασιέντζας Πυραμίδας είτε από τη στοιβαρή κάρτα. Αν το καταφέρετε, κερδίζετε το παιχνίδι. Αν δεν υπάρχει άλλο ζεύγος καρτών που μπορείτε να αφαιρέσετε, μπορείτε να ξαναξεκινήσετε το παιχνίδι και χάνετε.

Back to Top